Termékek Menü
0
LAICA compact vákuumos fóliahegesztő gép - fehér Katt rá a felnagyításhoz

LAICA compact vákuumos fóliahegesztő gép - fehér

Ár:
24.990 Ft

A LAICA teljesen automatikus vákuumozó, hegesztő  gépével gyorsan, könnyedén és nagyon precízen, légmentesen „elcsomagolhatod” az ételeket.

akár 5x tovább eltarthatóak az ételeid , kisebb helyet foglalnak a fagyasztókba, hűtőkben.   

+ 10db csomagoló tasak a gyári csomagolásban 

A készülék kizárólag speciális légcsatornás fóliával használható.

Melyik az ideális számodra?
Klikk a képre a készülékek összehasonlításáért!


Katt a képre>>>

 

Ebből a termékből már több mint 255 db -ot vásároltak webáruházunkban    smiley

Várható szállítás/átvétel: 2017. november 21.
Szerezhető mosolypontok (Ft) 1250
Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron
Gyártó: Laica
Cikkszám: VT31120
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!

Leírás és Paraméterek

Magyarországon immár 7 éve hivatalos képviseletként, Laica termékeinkre 2 éves garanciát vállalunk!

Természetes módon, hosszabb időre szeretnéd tartósítani az ételeidet, a gyümölcsöket, zöldségeket, húsokat, minőségromlás nélkül?

A vákuumcsomagolás kevésbé ismert módszer, de talán a leghatékonyabb eljárás az ilyen jellegű "problémák" megoldására. Ez a modern élelmiszer-csomagoló - amikor elkezded használni - kiszorítja a zsákba található levegőt és egy tartályban helyezi el majd tömíti a zsákot.

A vákuumcsomagolás mára már a modern tartósítási technológia egyik legkiemelkedőbb megoldása, amely mindössze annyiból áll, hogy a tárolási zacskót/fóliát légmentessé teszi, majd hermetikusan lezárja. A vákuumcsomagolóval megfelelően vákuumcsomagolt étel szavatossági ideje nagymértékben megnövekszik, és néhány hét, sőt hónap is lehet, szemben a csomagolatlan ételek néhány napos eltarthatóságával.

Kézi vákuumcsomagolás:
A készüléket lehet puha és törékeny ételekhez is használni, mint például az eper, más erdei gyümölcsök, vékony kenyérrúd, zöldségek, hal…stb.
Az automatikus teljes levegőkiszívás hajlamos ezeket az ételeket összenyomni, és így megrongálni őket.

Folyadékok vákuumos csomagolása:
Ahhoz, hogy folyadékot tudj vákuumosan becsomagolni, előzőleg le kell a folyadékot fagyasztani. A folyadékot tedd megfelelő tárolóba, majd a mélyhűtőbe 12-18 órára, majd vedd ki, és tedd be egy zacskóba.

Lezáró funkció:
Ezzel a készülékkel úgyis le tudsz zárni egy zacskót, hogy előzőleg nem szívtad ki belőle a levegőt.

Funkciók

  • ON/OFF nyomógomb
  • Lezáró nyomógomb
  • Vákuum nyomógomb
  • Figyelmeztető világítás
  • Lezárószalag
  • Szívókamra
  • Folyadékgyűjtő tartály
  • Lezárás
  • Fedél
  • Lezárás tömítése
  • Fedélnyitó nyomógombok
  • Zárókarok
  • A folyadékgyűjtő tartály zárókarja
  • Tömlőcsatlakozó a tárolókhoz

Hogyan és miért érdemes vákuumfóliázni az ételeidet?

Az élelmiszerek kémiai és mikrobiológiai reakciók miatt romlásnak indulhatnak, ha fennáll a levegő, a magas hőmérséklet, a nedvesség, a különböző enzimek működésének behatása, illetve mikroorganizmusok bejutásának, valamint bogarak, rovarok behatolásának lehetősége.
A romlást elősegítő egyik fő ok a levegőben található oxigén, amely hozzájárul az ételeid tápértékének, illatának, zamatának, és más egyéb jellemző tulajdonságainak elvesztéséhez és a emiatt az étel fogyaszthatatlanná válik. Az oxigén eltávolításával olyan mikroorganizmusok behatolása, mint például a baktériumé vagy a gombáé, megakadályozható, és ez által az élelmiszerek eltarthatósági időtartama megnövekszik (a zsiradékok nem válnak keserűvé, a gyümölcsök nem barnulnak meg, a fagyasztott ételeidnek nem lesz utóíze, a húsok nem színeződnek el, és mindezeken túl megtartják eredeti ízüket, zamatukat is).

Vákuumcsomagolás esetében az élelmiszer – gáz át nem eresztő speciális vákuumcsomagolásra kifejlesztet - csomagolóba kerül. A csomagolóeszközben légritkított teret hoz létre.  A légtelenített csomagoló zacskót a vákuumszívó hatás az élelmiszerre zsugorítja, majd a speciális zacskót légmentesen lezárja. Így a tárolás során, az esetleges gázdiffúzió ellenére sem következik be a vákuumfólia lazulása.
A gyakorlatban vákuumcsomagolás során a levegő nyomása 0,1 bar alá csökken a csomagolóban, ami elegendő ahhoz, hogy az aerob mikroorganizmusok tevékenysége megfelelő mértékben lelassuljon, ugyanakkor az alacsony oxigéntartalom mellett az oxidációs jelenségek is mérséklődnek.

Fontos, hogy a vákuumcsomagolt ételt betedd a hűtőbe, vagy mélyhűtőbe, mivel a friss termékben található nedvesség is elegendő életteret nyújt a mikroorganizmusok kifejlődéséhez, még légmentes környezetben is.
Lefagyasztásakor (-18/-12°C körül) nem lép fel a víz megfagyása közben jelentkező kristályosodási folyamat, mert a levegő a zacskóból eltávolításra került, így az ételeken nem képződnek jégkristályok. A vákuumcsomagolt és lefagyasztott élelmiszer tartósabb lesz, és hosszabb ideig képes megőrizni eredeti színét, illatát és tápértékét.
Ezen felül, ha a hűtőszekrényben tárolt vákuumcsomagolt élelmiszereidet (+1/+5°C) kiválóan tudod használni az ételek előre elkészítéséhez. A hozzávalókat előre be tudod csomagolni, és a hűtőbe helyezni, majd amikor időd engedi, azokat bármikor fel tudod használni.
A vákuumcsomagolás alkalmazható olyan termékek esetében is, amelyek szobahőmérsékleten elvesztik jellegzetességüket (kávé), illetve eltűnik frissességük és illatuk (sütemények, kenyerek, stb.).
Tulajdonképpen az összes élelmiszer esetében előnyös ez a fajta csomagolási eljárás, hiszen a természetes elpárolgás okozta nedvesség veszteség gátolja, így megóvja az ételedet a kiszáradástól és segíti megőrizni az élelmiszer egyik alapvetően fontos jellemzőjét: a frissességét.

Hasznos tanácsaink a vákuumfóliázási művelet előtt  és közben:

  • Moss alaposan kezet, mielőtt hozzákezdenél a folyamathoz! Amennyiben van lehetőséged, akkor használj kesztyűt!
  • Minden eszközt és felületet moss meg, mellyel az ételed érintkezésbe kerülhet!
  • A jó lezárás (hegesztés) érdekében a fóliazacskó belső szegélyét tartsd tisztán!
  • A boltban vásárolt csomagolt élelmiszereket a vákuumfóliázó berendezéssel újra be lehet csomagolni, hogy az étel frissességét, és ízét hosszabb ideig megőrizhesse. Az ilyen termékeket azonban ugyanúgy el kell fogyasztani a szavatossági idő lejárta előtt.
  • A kiolvasztott vagy megmelegített ételt nem szabad újra lefagyasztanod.
  • A befóliázott romlandó ételeket rögtön tedd be a hűtőszekrénybe, vagy a mélyhűtőbe!
  • A fóliazacskókat semmiképpen se használd fel újra!
  • Csomagolás után a zacskók tartalmát és a csomagolás időpontját a fóliazacskó felületén érdemes feltüntetned, hogy a későbbiekben is tudd ezt.
  • Olyan élelmiszerek vákuumcsomagolása esetén, amelyek a fóliazacskót könnyen kilyukaszthatják, az ételek hegyes végeit először papírszalvétával csomagold be!
  • Mielőtt a por formában lévő vagy szemes élelmiszerek csomagolását megkezdenéd, csomagold be ezeket egy papírszalvétába, mert ily módon az étel nem kerülhet bele a készülékbe.
  • Kemény állagú ételek esetén a zacskóban levegő maradhat vissza, melyet nem lehet eltávolítani.
  • Az olyan vákuumcsomagolt ételt, melyet már egyszer felmelegítettél, muszáj elfogyasztanod. Ha a csomagolásban felmelegített ételt szobahőmérsékleten hűlni hagyod, akkor pár órán belül a patológiai mikroorganizmusok az egészségedet veszélyeztető szintig elszaporodhatnak.
  • A vákuumozás meghosszabbítja száraz élelmiszerek tárolási idejét. Például olyanokét, melyeknek magas a zsírtartalmuk, és meleg vagy napfény hatására ráncosak lesznek. A vákuumozás szintén meghosszabbítja a magvak, kókuszreszelék vagy gabonafélék tárolási idejét. Tárold ezeket sötét, hűvös helyen.
  • A vákuumozás nem hosszabbítja meg zöldségek, gyümölcsök, mint pl.: banán, alma, burgonya és egyes zöldség fajták, tárolási idejét kivéve, ha meghámozzuk őket.
  • Puha és érzékeny termékek, mint pl.: erdei gyümölcsök, halak, vákuumozását megelőzően javasolt, hogy ezeket előfagyaszd. Az előfagyasztás után vákuumozhatod ezeket és ismét a fagyasztóba kerülhet.
  • Egyes zöldségfélék, mint pl.: brokkoli, gázokat képeznek, ezért vákuumozás előtt ezeket javasolt blansírozni (rövid időre forró vízbe helyezni). Blansírozás után vákuumozhatók és fagyaszthatók.

Még részletesebb infókért olvasd át a használati utasítást. Kattints a képre!
(A dokumentum megtekintéséhez Acrobat Reader program szükséges. )

működés hálózati adapterrel
mérete 9 x 15 x 36 cm
kiegészítő 10 db tasak - 22x30 cm
teljesítménye 9 liter/perc
Táp ellátás 220-240V - 90W

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 09.
Tökéletesen müködik,nagyon elégedett vagyok.Remélem,hosszu távon tudom használni.
| 4 / 5 csillag!
2016. 03. 27.
Mit mondjak róla egy zacskó felhasználása után. Bízom abban, hogy a zacskók ára meg fog térülni a vákuumhegesztésben.
| 4 / 5 csillag!
2016. 03. 27.
Egy próbahasználat után használhatónak minősült
| 5 / 5 csillag!
2016. 01. 14.
Tibor felvetésére: azért nem hoz létre vákuumot a vékony fólia zacskóban (az-az sima nylon tasakba,vagy olcsó készülékekhez árusított -ban) ,mert azok nem gáz diffúziós (nem tökéletes zár az anyaguk szerkezet) az-az a levegő azonnal vissza szökik a zacskóba . Ezért is ajánlott LAICA speciális gáz diffúziós zacskót használni amelyek ráadásul többször felhasználhatóak.
| 5 / 5 csillag!
2016. 01. 14.
Tibor felvetésére: azért nem hoz létre vákuumot a vékony fólia zacskóban (az-az sima nylon tasakba,vagy olcsó készülékekhez árusított -ban) ,mert azok nem gáz diffúziós (nem tökéletes zár az anyaguk szerkezet) az-az a levegő azonnal vissza szökik a zacskóba . Ezért is ajánlott LAICA speciális gáz diffúziós zacskót használni amelyek ráadásul többször felhasználhatóak.
| 5 / 5 csillag!
2014. 10. 12.
Praktikus kiválóan működő berendezés. Minden zacskót fóliát összeforraszt, de vákumot csak a hozzávaló illetve a vastagabb zacskóknál hoz létre. Ha van mirelit termék a fagyasztóban akkor könnyen lezárja. Hasznos, praktikus. Ajánlom.

Írd meg véleményedet!



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt a terméket megvették, gyakran választották