Termékek Menü
0

LAICA TÉSZTAPROGRAM

Egészséges ételek otthonról...

 A növekvő „házi tészta – tudom mi van benne” igényekre kínál megoldást a
LAICA „Tradizone Italiana ” tésztagép családja.

         

Te is az egészséges ételek szerelmese vagy? Imádod az olaszos ízeket? Akkor ezt a Laica újdonságot Neked találták ki! A Laica tésztagépeivel végre egészséges ételeket készíthetsz otthonod kényelméből.
Miért válaszd a Laicat a többi tésztagéppel szemben?
Azért mert:
  • Ismert márkamegbízható olasz dizájn
  • Rozsdamentes acélból készült kivitelezés
  • Precíz, könnyed használat
  • PER ALIMENT élelmiszer - biztonsági tanúsítvánnyal 
  • 2 év garanciával

Jól jönne egy tuti recept? 
„3 tojásos” alap tészta recept: hozzávalók 50 dkg tésztához:

  • 300g búzaliszt
  • 3db „M” méretű tojás
  • 1 mokkás kanál só. 

Elkészítési idő kb. 30 perc

  1. Egy keverőtálba tesszük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a sót és a tojásokat.
  2. Egy kanál segítségével összekeverjük az összetevőket,
    amikor már a keverő kanállal nem lehet tovább keverni,
    akkor elkezdjük kézzel gyúrni. Mindaddig folytatjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
  3. Belisztezzük a tésztát és a tésztagép tésztanyújtó nyílásának a legnagyobb
    fokozatán elkezdjük "nyújtani", majd szép lassan haladunk a legkisebb fokozatig,
    ameddig a kívánat vékony tésztát meg nem kapjuk.
  4. Végül az igény szerinti tésztavágó betétet használva, szép hosszú csíkokra vágjuk a tésztát.
  5. Az így kapott tésztát érdemes a tésztaszárítóra felfektetni és azon pár órán át szárítani
  6. Ezt követően szinte azonnal meg is főzhetjük, és ízlés szerint ízesíthetjük a tésztát.
    Arra érdemes figyelni, hogy a friss tésztának 1-2 perc is elég, hogy kész legyen:)

 

   

  

Hasznos ötletek vákuumozással „tartósított” száraztészta akár * tovább frissen tartható! A tésztavágógép használatánál kövesd a géphez mellékelt képes használati segédletet.

Sok örömöt az elkészítéshez és Jó étvágyat kívánunk a házi tészta elfogyasztásához! :)