Tájékoztatunk, hogy weboldalunk a látogatók magasabb szintű kiszolgálása érdekében cookie-kat használ az Adatkezelési Tájékoztatónkban közzétett módon.

Bővebb információ >>>

Termékek Menü

Okos felkaros vérnyomásmérő -bluetooth kapcsolattal

Ár:
39.990 Ft

Osszcilometrikus technológia

a pontosabb és megbízhatóbb eredményért.

Az oszcillometrikus elven működő LAICA vérnyomásmérő

készülékek egy elektronikus nyomásérzékelő

szenzort használnak.

A szisztolés, és a diasztolés értéket algoritmus segítségével számítják ki,

ez által pontosabb eredmény kapható minta hagyományos vérnyomás méréselvén működő készülékek estében

A mérést követően a vérnyomásmérő bluethoot kapcsolaton kersztül a mérési adatokat

feltölti a készülékre telepített Laica aplikációra.

 

 

 

 

 

 

 

Szerezhető mosolypontok (Ft) 0
Cikkszám: BM7000W
Gyártó: Laica
Átlagos értékelés: Nem értékelt
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2018-08-08

Részletes termék leírás

 

Magyarországon immár 7 éve hivatalos képviseletként, Laica termékeinkre 2 éves garanciát vállalunk!

 

Az elektronika és méréstechnika fejlődése lehetővé tette az ún. oszcillometrikus vérnyomásmérés megvalósítását. Az oszcillometrikus elven működő vérnyomásmérőben egy nagyon érzékeny nyomásjeladó kimenőjelét mikroprocesszor dolgozza fel. Az artéria rugalmas falának keresztmetszete a mandzsetta leengedése során a szív munkájának következtében periodikusan változik. E keresztmetszet-változás eredményeképpen a mandzsettában lévő levegő nyomása is kismértékben változik (oszcillál). A kismértékű nyomáshullámot dolgozza fel a vérnyomásmérő elektronikája és számítással határozza meg a szisztolés és diasztolés vérnyomásértékeket.

 

A készülék működése : 

A mandzsettát közvetlenül a készülékhez van csatlakoztatva. A pumpa a mandzsettát felfújja a „ szisztolés nyomás fölé” , majd fokozatosan csökkenti azt egészen a „diasztolés érték” alá. 

A nyomásváltozások akkor jelennek meg, amikor a véráramlás először megszakad, majd újra elindul. Ezután erősödnek, majd csökkennek, míg végül eltűnnek, amikor a vér újra normálisan áramlik. ezen értékek alapján mind a szisztolés, és a diasztolés értéket algoritmus segítségével számítógép számítják ki.

 

Folymatosn követni szeretnéd  vérnyomás adatokat,változásokat  ? 

A LAICA  "okos" vérnyomás mérőjének a precizségen felül az egyedisége, hogy A LAICA (angol nyelvü ) aplikációja ( elérhető  IOS, és Androidos készülékekhez is  ingyenesen)  bluetooth kapcsolattal  tölti fel azadatikat autómatikusan !


 

A LAICA okos felkaros vérnyomásmérő készülékével non-invazív módon mérheted és ellenőrizheted a vérnyomásodat (szisztolés és diasztolés), a szívfrekvenciát és az esetleges szabálytalan szívműködést (aritmiát). Bármikor ellenőrizheted vérnyomásodat otthon is.

 

A készülék minden egyes nyomáshullám nagyságát leméri, átváltja mmHg-ra (higany milliméter), és a digitális értéket megjeleníti az LCD kijelzőn. A nagy méretű kijelzőről pedig könnyedén leolvashatod a mért adatok. Ez a készülék az egyszerű és pontos működésével segít az idősebbeknek, vagy a kevésbé hozzáértőknek is, hogy vérnyomásukat saját otthonuk kényelmében mérjék meg. A megbízható eredmények lehetővé teszik a vérnyomás napi ellenőrzését. A készülék több napra visszamenőleg tudja eltárolni a mérések adatait, külön-külön akár több családtag adatait is.

 
 

Szervezetünk percről percre változó fiziológiai jellemzője vérnyomásunk. Két nyomásérték jellemzi: az összehúzódó szív által a verőerekben (artéria) keltett maximális nyomás (az ún. szisztolés érték), valamint a szív elernyedési fázisában mérhető legalacsonyabb nyomásérték (az ún. diasztolés érték). Hogyan mérjünk pontosan?

 Az orvosok leggyakrabban az ún. Korotkow hangokra alapozott indirekt vérnyomásmérést használják. Ennek lényege az, hogy a felkarra helyezett mandzsettában pumpálással olyan belső nyomást hoznak létre, mely a felkarban futó artériát a legmagasabb vérnyomás esetén is teljesen elszorítja, így elzárja a vér útját.

Ezután a mandzsetta nyomását lassan leengedik, miközben az artéria fölött fonendoszkóppal hallgatóznak és amikor a mandzsetta nyomása annyira lecsökken, hogy a szív képes alatta átpumpálni a vért, a fonendoszkópban kopogó hang hallatszik. Az első hang érzékelésekor leolvassák a mandzsettában lévő levegő nyomását a higanyos vagy órás nyomásmérőn. Ez a szisztolés vérnyomásérték. A mandzsetta belső nyomásának további csökkentésével egyszer csak a hangok megszűnnek. Ez a diasztolés vérnyomásérték.

 

 

Hssznos tippek,a még pontosbb érték elérése érdekénben: 

A módszer nagyon pontos vérnyomásmérést tesz lehetővé. Azonban fontos tudni, hogy az ilyen módon mért vérnyomás csak akkor lesz pontos, ha az alábbi dolgokat betartod:

 

1. A mérés előtt maradj nyugalomban legalább öt percig, a mérést nyugodt körülmények között, egy normál magasságú asztalnál ülve végezd. Alkarod nyitott tenyérrel felfelé fektesd az asztalra úgy, hogy könyököd is feküdjön az asztalon. Mérés közben karod lazítsa el, ne mozogj, ne beszélgess.

 

2. Vedd le kardigánod, pulóvered, vagy zakód, de egy vékony ing fennmaradhat, az általában nem zavarja a mérést. Mindenképpen kevésbé, mintha feltűrnéd ingujjad és elszorítanád a verőered.

 

3. A testmozgás, sportolás, evés, ivás, kávé, dohányzás és alkoholfogyasztás befolyásolják a vérnyomást, ezért, ha a nyugalmi vérnyomásodra vagy kíváncsi, mérés előtt kerüld e tevékenységeket.

 

4. A mandzsetta szélességi és hosszúsági méretét a felkar kerületének megfelelően választjuk meg. A normál mandzsetták általában 22-35 cm felkarkerületig teszik lehetővé a pontos mérést. Gyermekek és vastag karú felnőttek részére speciálisan beállított vérnyomásmérő és megfelelő méretű mandzsetta szükséges.

 

5. A méréshez a mandzsettát olyan szorosan és olyan formán kell felhelyezni, hogy teljes szélességében egyenletesen feküdjön a felkaron.

 

6. Aritmiás szívpanaszok esetén az oszcillometriás elven működő készülékek használata nem javasolt, mert hamis mérési eredményeket szolgáltathatnak.

(Forrás: vital.hu)

 


 

Ti mondtátok

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írd meg véleményedet!Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Termékajánló

Akik ezt a terméket megvették, gyakran választották